Maya+Photoshop合成圖

公開制作中的 3D 圖片或有關的Making of,與其他網友論討

Maya+Photoshop合成圖

文章soSmall » 4日 6月 2007年, 16:31

又系工課、用左一晚時整。因為個Project吾系咁關於創作上、系關於系統、所以個Buildin整得好簡單、同埋用左大量上網DL既圖。

雖然我講到好求其咁、但系其實我己經用盡曬D工力來整 :evil: 、所以呢兩幅系我能整得最真既程度
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 4日 6月 2007年, 22:40

你自己覺唔覺得 magic hour 個張好過日景好多呢?

日景用上唔同既 source photos 系難夾d, 不過你好似楂唔定主要想做正光 or 背光, 結果變做依家咁.

第一個問題, 你對住太陽影相的話, 個天 keep 到 details, 其他物件一定會暗左

第二個 situation, 你就個景系正光的話, 就拎走個 lens flare, 或者將個 lens flare 放喺個"太空館"食到光既位置, 咁樣會正常d.
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章soSmall » 5日 6月 2007年, 20:09

h2o 寫:你自己覺唔覺得 magic hour 個張好過日景好多呢?

日景用上唔同既 source photos 系難夾d, 不過你好似楂唔定主要想做正光 or 背光, 結果變做依家咁.

第一個問題, 你對住太陽影相的話, 個天 keep 到 details, 其他物件一定會暗左

第二個 situation, 你就個景系正光的話, 就拎走個 lens flare, 或者將個 lens flare 放喺個"太空館"食到光既位置, 咁樣會正常d.

系呀、系呀、吾講都吾記得系背光。
我做日落個張時都仲記得、但做到第二張就醒吾起 :mrgreen:
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 3D Works (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客